לקסוס שוב במקום הראשון ואופל במקום האחרון בסקר שביעות הרצון שנערך בבריטניה ע"י JD Power.

לקסוס זוכה שנה 11 ברציפות בסקר JD POWER בבריטניה

סקר JP Power כולל דירוג של כ-16,840 בעלי רכבים בני שנה עד שלוש שנים שצברו בממוצע כ-27,000 ק"מ. הדרוג מתבצע לפי ארבע סעיפים עיקריים שלכל סעיף משקל שונה. הסעיפים הם: 1) איכות ואמינות הרכב (24%): מכניקה, פנים וחוץ הרכב. 2) ביצועים ועיצוב (37%). 3) שירות(17%). 4) עלויות אחזקה (22%).

 

דרוג לפי רכבים:

בדרוג הרכבים הכללי, לקסוס IS זוכה במקום הראשון ואחריה ברשימה נמצא את הונדה אקורד, לקסוס RX, הונדה CR-V וטויוטה פריוס. מהצד התחתון של הרשימה נמצא את פורד קא בתחתית ומעליה את קיה ריו, אופל קורסה, סוזוקי SX4, מיצובישי קולט ואופל וקטרה.


{iframe width="576" hight="350" scrolling="yes"}http://www.cartube.co.il/images/stories/general/c-general/jd-power-uk-2011/jd-cars-2011-uk.gif{/iframe}

 

דרוג לפי יצרניות:

בדרוג יצרניות הרכבים, המצב דומה עם לקסוס במקום הראשון, הונדה בשני, יגואר שבשנים האחרונות תמיד נמצאת בטופ, סקודה ומיני זוגרת את החמישייה הראשונה. בתחתית נמצא את אופל ומעליה לפי הסדר את סוזוקי, שברולט, פיג'ו, מיצובישי ורנו.

 

{iframe width="576" hight="350" scrolling="yes"}http://www.cartube.co.il/images/stories/general/c-general/jd-power-uk-2011/man-jd-2011.gif{/iframe}

 

*בתחתית הכתבה תמצאו את כל הדרוגים השונים לכל הקטגוריות.

 

אנחנו תמיד אומרים שאת כל הסקרים מהסוג הזה צריך לקחת בערבון מוגבל ובעיקר להסתכל על התמונה הכוללת לאורך שנים. לדוגמה: לקסוס שתמיד נמצאת גבוהה בסקרים כך שבהחלט ניתן להסיק מכך על איכות הרכבים שלה. למרות זאת, צריך תמיד לזכור שמדובר בחוות דעת אישית ויותר מכך צריך לזכור שלכל רכב יש את קהל היעד האופייני לו. לקוח של מרצדס בעל רמת צפיות שונה מלקוח של טויוטה למשל. את הדוגמא הטובה ביותר לכך, מספקות התאומות הזהות פיג'ו 107, סיטרואן C1 וטויוטה אייגו שזוכות לניקוד כמעט שונה לחלוטין בתחומים בהם הן למעשה זהות לחלוטין.

 

במקום הראשון בקטגוריית הרכבים העירוניים נמצאת טויוטה אייגו, היינו מצפים למצוא את ה-C1 ואת ה-107 מיד אחריה ברשימה, אך לא כך הדבר והשתיים האחרות נמצאות במקומות 7,8. הכיצד. תסתכלו בטבלה המצורפת למטה. בתחום הביצועים למשל, שלושת המכוניות מספקות את אותה רמת ביצועים בדיוק. אך כנראה שהלקוחות הטיפוסיים של טויוטה זהו תחום שהם כלל לא מבינים בו, מודעים לא או בעל חשיבות עבורן ומהצד השני, לקוחות פיג'ו וסיטרואן הרבה יותר מודעים לתחום האלו. קחו את סעיף איכות פנים הרכב, שוב מדובר ברכבים זהים לחלוטין, אך גם כאן טויוטה אייגו זוכה לציון של 4 כוכבים ואילו ה-107 למשל רק ל-3.

 

דוגמא אחרת? מכונית הסופרמיני שזוכה ברציפות בסקר הבריטי היא הונדה ג'אז. זו אמנם מכונית סופרמיני טובה מאוד, אך לא מהנה לנהיגה ועם תא נוסעים פלסטיקי מידי בוודאי בהשוואה לפולקסווגן פולו למשל, אך עדיין הג'אז זכתה ב-5 כוכבים עבור פנים הרכב הן באיכות והן בעיצוב ואילו הפולו רק ב-3 כוכבים. גם כאן, קהל הלקוחות הטיפוסי לרכב הוא זה שבעצם נותן את הטון, שכן בבריטניה הג'אז זו מכונית הקשישים הרשמית במדינה. לראיה אחת מנקודות החוזק שהג'אז צוינה בה זו הנוחות בהעברת תחנות הרדיו. עכשיו אני בעצמי הבנתי מדוע בג'אז כל הכפתורים גדולים ומרוחקים האחד מהשני כמו טלפון עם ספרות ענק המיועד לקשישים.

תגיות: לקסוס
ניוזלטר: כל מבצעי הרכב והחדשות ישירות לדוא"ל
  • תגובה

תגובה...
תווים.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.