פוינטר איתור ומיגון רכבים
גידול של 240 אחוז מתחילת השנה.
פוינטר איתור ומיגון רכבים
גידול של 240 אחוז מתחילת השנה.

מינואר 2021 נרשמה עליה חדה של 240% בגניבות רכב בישראל, כך לפי דוח של המערך המבצעי של חברת האיתור והשבת כלי רכב גנובים פוינטר (POINTER) .

 

לא תופתעו לגלות כי ג'יפונים ורכבי שטח הפכו למבוקשים במיוחד גם ע"י גנבי הרכב, בפוינטר מדווחים כי 35% מסך הגניבות בישראל הם של רכבים מסוג זה, עם גידול של 38% ביחס לתקופה המקבילה. שעות הגניבה הפופולאריות ביותר הן בשעות הלילה בין22:00-05:00 לפנות בוקר, חוץ מזמני סגר, אז נרשמה פעילות ערה גם בשעות היום.

 

כמו אשתקד, במרבית מעשי הפריצה והגניבה של רכבים, כ-70%, נעשה שימוש במשבש סלולארי, לפי פוינטר דבר זה מעיד על כנופיות מאורגנות היטב. פיונטר לא הייתה יכולה לדעת את הנתון הזה אם לא הייתה לה טכנולוגיה המתגברת על שימוש במשבשים שנועדו למנוע את איתור הרכב, לפוינטר רשת תקשורת שלמה, ייעודית ונפרדת אשר מאפשרת למשדרים בעת זיהוי שיבוש סלולארי לעבור לתדר אחר אשר אינו מושפע מהמשבש ומאפשר את איכון ואיתור הרכב.

 

משבש תדרים
שימוש נרחב במשבש תדרים.

אילן גולדשטיין מנכ"ל פוינטר מקבוצת PowerFleet מציין כי "הגידול בניסיונות גניבת רכב הינו תוצאה של "פקק שהשתחרר" עם חזרת המשק לשגרה ולאחר "תקופת יובש" כתוצאה מהסגרים. גנבי הרכב "חזרו לעבודה" לאחר תקופה ארוכה בה הסגרים ונוכחות משטרתית כבדה על הכבישים צמצמו מאוד את פעילותם. חוליות הגנבים פושטים על אזורים מתואמים מראש עם חלוקת תפקידים הכוללים רכב הסעות, רכב סיור מקדים לאיתור הרכבים שאותם רוצים לגנוב, רכב "מוביל" המסיע את הפורצים ומדווח לנהג הרכב הגנוב שנוסע מאחור על מחסומי משטרה בדרך ונהגים שמסיעים את הרכב למשחטות בשטחי הרשות. אנחנו מזהים גניבות "מוזמנות" עם אפיון של הסגמנט ודגם ספציפי לגנבה והעברתו לשטחי הרשות לצורך פירוק או מכירה.

 

שיטות הגניבה הפופולריות לרבעון הראשון של 2021:

שכפול מפתח: שיטת הגניבה המובילה עדיין היא שכפול מפתח "גולם" בתהליך הגניבה, תוך כדי התחברות לשקע OBD שבאמצעותו מתחברים למחשב הרכב. הגנבים מקודדים מפתח חדש ומוחקים את המפתחות הקיימים. כ- 42% מסך ניסיונות הגניבה שנרשמו, התבססו על שיטה זו. לעומת 45% בתקופה המקבילה אשתקד ו- 50% בשנת 2019- ירידה איטית אך עקבית.

 

תקיפה אלימה: תקיפה אלימה של הרכב על ידי החלפת מחשב הרכב היוו 34% מסך הגניבות יחסית ל- 28% ברבעון המקביל אשתקד. גידול חד של 21% ביחס לתקופה המקבילה ו- 41% ביחס לשנת 2019. בכדי להתמודד עם תופעה זו, פיתחה פוינטר טכנולוגיה אשר המשדר ברכב מזהה את השימוש במשבש סלולארי ושולח על כך התראה למוקד המבצעי.

 

גניבת מפתחות מבית הלקוח (דאבל): כאשר קיים קשר ישיר בין פריצה לבית הלקוח ולרכב בחניה הצמודה. היוו 11% מסך הגניבות שנרשמו השנה, לעומת 7% בתקופה המקבילה אשתקד. מוסבר על ידי יציאה של אנשים מהבית לאחר הסגר האחרון והחזרה לשגרה אחרי הקורונה. גידול של 57%.

 

גניבה בידי מורשה: מתבצעת בדרך כלל על ידי שכפול מפתח בידי משתמש מורשה שקיבל מפתחות וקוד חוקי של כלי הרכב. שיטת גניבה זו היוותה 10% מסך הגניבות שבוצעו השנה. לעומת 18% בתקופה המקבילה אשתקד. ירידה של 44% אשר מוסברת בשיפור המצב הכלכלי וחזרה לשגרה אחרי הקורונה.

 

שוד וגניבת רכב מונע: היוו 3% מסך הגניבות השנה. ללא שינוי ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

 

גניבות רכב לפי מחוזות כלל ארצי:

אזור השרון עם עליה קלה 35% (בהשוואה ל- 32% בתקופה המקבילה אשתקד)

אזור המרכז עם 24% ( בהשוואה ל 27% בתקופה המקבילה אשתקד)

אזור דרום עם 16% (בהשוואה ל 9% בתקופה המקבילה אשתקד)

אזור השפלה עם 12% (בהשוואה ל 15% בתקופה המקבילה אשתקד)

אזור ירושלים עם 8% (בהשוואה ל 10% בתקופה המקבילה אשתקד)

אזור צפון עם 5% (בהשוואה ל 7% בתקופה המקבילה אשתקד)

 

סטטיסטיקת גניבות לפי סוג רכב:

ג'יפונים ורכבי פנאי שטח מהווים 35% (בהשוואה ל 26% בשנה שעברה)

רכבים פרטיים מהווים 24% (ירידה בהשוואה ל 33% בשנה שעברה)

רכבים מסחריים מהווים 15% מסך גניבות הרכב (ללא שינוי משנה שעברה 17%)

משאיות מהוות 12% מסך גניבות הרכב (ירידה קלה 14% ב תקופה המקבילה)

כלי צמ"ה מהווים 2% מסך גניבות הרכב (ללא שינוי מהותי מהתקופה המקבילה 3%)

דו גלגלי – מהווים 10% מסך הגניבות (עליה בהשוואה לתקופה המקבילה 4%)

רכבים וכלים נוספים מהווים 2% מסך גניבות הרכב (ללא שינוי מהותי 3% ב תקופה המקבילה).

 

 

ניוזלטר: כל מבצעי הרכב והחדשות ישירות לדוא"ל
  • תגובה

תגובה...
תווים.
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.