כשש שנים לאחר שהציגה את הרומא, פרארי חושפת את המחליפה לדגם וכמו בכל מתיחת פנים בפרארי זה מלווה גם בשם חדש לדגם, אז תכירו את פרארי אמלפי (Amlfi) המחליפה את הרומא כדגם הכניסה למותג העל הזה.
בצד הויזואלי, מדובר כאמור במתיחת פנים כך שמהפרופיל לדוגמה לא תתקשו לזהות את המקור אך הפגוש בחזית עוצב מחדש בהתאם לשפת העיצוב העדכנית והמודרנית יותר ל פרארי, כך גם הפנסים הראשיים החדשים והצרים. חתימת התאורה האחורית נותרה ללא שינוי אך הפגוש האחורי זכה לעיצוב חדש וכך גם הדיפיוזר, הכנף הנשלפת ודלת תא המטען.

מנוע ה-3.9 ליטר V8 טווין-טורבו של הדגם היוצא זכה למקצה שדרוגים כך שכעת הוא מייצר הספק מרבי של 640 כ"ס ב-7,500 סל"ד, לעומת 620 כ"ס בדגם היוצא, כאשר המומנט המרבי נותר על 77.5 קג"מ. השיפור הזה הושג בזכות ניהול משופר למגדשי הטורבו ומערכת ניהול חדשה למנוע. לצד זה פרארי מדווחת על התקנה של גל זיזים קל יותר ב-1.3 ק"ג ותכנון משופר לבלוק המנוע שבין היתר, מאפשר למנוע הזה להיות המנוע הראשון בפרארי לעשות שימוש בשמן בצמיגות נמוכה המאפשר לקצר את הזמן הנדרש לחימום המנוע לאחר התנעה קרה.
הכוח אל הגלגלים מאחור עובר דרך תיבת 8 הילוכים כפולת מצמדים, שגם היא זכתה למקצה שדרוגים, והתוצאה היא נתון תאוצה 0-100 קמ"ש של 3.3 שניות, 0-200 קמ"ש ב-9.0 שניות - קיצור של 0.6 שניות לעומת הדגם היוצא. את מערכת הבלימה הרגילה מחליפה באמלפי מערכת בלימה אלקטרונית (brake-by-wire) המאפשרת לפי פרארי פעולה מדויקת יותר של מערכת ה- ABS ומערכת בקרת היציבות.

חלל תא הנוסעים של האמלפי אמנם עוצב מחדש אך הוא שומר על האווירה המוכרת של הרומא. כיאה לרכב מודרני יש כאן לא מעט מסכים, מולטימדיה מתקדמת עם מסך "10.2, לוח מחוונים דיגיטלי ענק בגודל של "15.6, מסך "8.8 עבור הנוסע ויש גם אפליקציה לשליטה מרחוק. כמו בכל דגמי פרארי, על כל הדברים הקשורים בנהיגה עצמה ניתן לשלוט ישירות מגלגל ההגה ולבקשת הלקוחות, גם כפתור ההתנעה עבר הפעם לגלגל ההגה.

הדגם נשען על חישוקי "20 הנועלים צמיגים במידות של 245/35 מלפנים ו-285/35 מאחור. עבור האמלפי פרארי פיתחה יחד עם ברידג'סטון (פוטנזה ספורט) ופירלי (P ZERO) צמיגים ייעודיים לדגם.
בניגוד לדגמי העל של פרארי, שגרת הטיפולים של האמלפי דומה לכל רכב רגיל, אחת לשנה או כל 20,000 ק"מ. לקוחות הדגם מקבלים חבילת טיפולים ל-7 השנים הראשונות.